Om oss

35 års utvikling og leveranse av kalkyleprogramvare til byggebransjen har gitt oss unik innsikt i bransjens behov.

Vår historie

Byggdata med over 35 års erfaring. Trykk på årstall for et lite bildegalleri.

1987 1987 1991 1992 1993 1997 2000 2003 2008 2013 2013 2015 2016 2017 2021

Kort og greit

Byggdata utvikler og leverer kalkulasjonsprogramvaren Byggassistenten.  Dette er en programvare for priskalkulasjon av nybygg og rehabilitering.  Våre kunder er hovedsakelig Boligprodusenter, tømrere og takstmenn.

Norsk aktør siden data kom inn i byggebransjen

Byggdata ble etablert i 1985 for å utvikle kalkulasjonsprogramvare til byggmesteren og det driver vi med fremdeles. Både Bygge bransjen og IT bransjen har vært gjennom en rivende utvikling i disse årene og vår programvare har utviklet seg i takt med den nye teknologien som er tilgjengelig.

Men hele tiden har grunnfilosofien vært på plass og det er å fokusere på det faglige rundt kalkulasjon og tømrerens hverdag for å kunne gjennomføre sine prosjekter lønnsomt med full kontroll på kostnader, tidsforbruk og fremdrift.

Visjonen videre

I 2017 ble Byggdata kjøpt av Focus Software. Oppkjøpet er en del av vekststrategien til Focus Software og vil komplettere firmaets BIM programportefølje med kalkyleprogramvare.

Dette gir mulighet for pris og kalkyledata inn i Focus Software sin eksisterende BIM programvare Focus Beskrivelse, Focus RAT for Bygg og Focus CAT for infrastruktur. Sammen med programvaren Autodesk Revit og Autodesk Civil 3D.

Videre utvikling av Byggassistenten vil følge to spor.

For Leverandørene

Lagpris fases ut og prisdata vil hentes direkte fra leverandørenes ERP systemer slik at brukere av Byggassistenten hele tiden har tilgang til sine oppdaterte priser. Bestillinger kan mottas direkte fra Byggassistenten til leverandørenes ERP systemer.

For brukere av Byggassistenten

Byggassistenten vil knyttes opp mot BIM programvare som gjør at man kan hente mengder direkte fra BIM modeller.

Bestillinger kan legges direkte i Byggassistenten til leverandørene av byggevarer

Enda lenger frem vil Byggassistenten utvikles som en Sky-applikasjon slik at du ikke lenger må installere noe programvare, men logge på en skytjeneste hvor du har alle dine prosjekter og kalkyler.

Vårt faste team

Vi er en del av Focus Software familien men har noen faste ansatte på Byggdata-teamet.

Image

Pål Eskerud

Daglig leder

~
Image

Larry Moore

Fagkonsulent

41 84 84 84
Image

Morten Paulsen

Salg og support

924 29 042